Trends
réussir son brunch réussir son brunch
réussir son brunch réussir son brunch

10 tips voor een perfecte brunch!

Wilt u een heerlijke brunch organiseren? 
Hier zijn enkele tips voor een heerlijke maaltijd waarvan iedereen zal genieten.
1) Zaterdag of zondag: welke dag is het meest geschikt voor een brunch?

De zondag is niet langer de enige dag om te brunchen, ook de zaterdag is daarvoor uitstekend geschikt, en dat weten restaurants inmiddels ook. In de grotere steden bieden veel restaurants een brunchkaart.


2) Wanneer? Tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags.

U bent niet meer verplicht om tussen 12 en 1 aan te schuiven. Brunches doorbreken tradities en kunnen al vanaf 11 uur 's ochtends tot 3 uur 's middags worden genuttigd. En blijf gerust nog wat langer zitten als u dat wilt! Brunchen doet u helemaal op uw eigen manier!


3) Waar kunt u brunchen?

Steeds meer restaurants en cafés serveren brunches tijdens het weekend. Maar u kunt uiteraard ook gewoon lekker thuis brunchen. Bereid op uw gemak eenvoudige maar effectieve gerechten, waarvan u weet dat uw gasten ze heerlijk vinden.


4) De perfecte maaltijd voor familie en vrienden

Brunchen doet u samen, met 2, 10, 50 of nog meer personen. En het is ook ideaal als ontbijt na bijvoorbeeld een bruiloftsfeest.


5) Maak de juiste keuze

Melk, warme chocolademelk, fruitsappen, granen, eieren, taartjes: hoe meer variatie, hoe beter de brunch. De tafel moet vol staan met smakelijke en gevarieerde gerechten.


6) Warme en koude dranken

Bied uw gasten warme en koude dranken. Koffie en heet water kunnen worden geserveerd in kannen. Fruitsappen in een glazen schenkkan geven kleur aan een fraai gedekte tafel.


7) Zoet beleg

Een breed assortiment van zoetigheden, zoals croissants, chocoladebroodjes en rozijnenbrood, mag in geen enkele goede brunch ontbreken. Fruit en andere nagerechten zijn eveneens een must.


8) En verschillende hartige gerechten

Hartige gerechten zijn meer dan welkom: serveer een selectie aan kazen, vleeswaren, gemengde salades en groenten bij uw brunch. 


9) Wees origineel

Zorg voor een eigen karakter, bijvoorbeeld in de vorm van Aziatische gerechtjes als sushi en loempia's. U kunt met uw borden, servetten en tafeldecoraties ook voor een bepaald thema zorgen. Verras uw gasten met wat ze zien en wat ze proeven!


10) Bordspelletjes?

Maak uw brunch nog feestelijker met bordspelletjes gebaseerd op strategie of snelheid, of met andere grappige spelletjes om uw gasten op hun gemak te stellen en de maaltijd nog onvergetelijker te maken.

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen