Trends
urban gardens urban gardens
urban gardens urban gardens
urban gardens urban gardens
urban gardens urban gardens

Leve de stadse moestuinen!

Respect voor het milieu en de biologische keuken gaan samen. In de stad aarzelen de inwoners niet om hun eigen tuin aan te leggen om een uiterst lokale en absoluut biologische productie te garanderen.

Het platteland wint terrein in de stad
Stadstuinen en groene ruimten, echte maatschappijfenomenen, winnen de steden voor zich om te voldoen aan de behoeften van de burgers die dol zijn om de natuur en lekkere verse producten. De grote chef-koks schikken zich naar deze nieuwe trend met inventiviteit.
Wanneer je etentje rechtstreeks uit de tuin komt...

Zelf achter het fornuis gaan staan met producten die u zelf hebt verbouwd, is dat niet de droom van elke fijnproever? Dat is nu mogelijk met de rage van stadstuinen! Want, inderdaad, de trend is alles natuurlijk en uit de buurt.  En als u nog niet hebt geïnvesteerd in de groenteteelt, kunt u ook profiteren van biologische boerderijen, gevestigd in de buurt van de steden. Ze leveren u thuis verse en knapperige producten, met de garantie dat ze biologisch zijn... wat zou u nog meer vragen?

Steden die weer groen worden

Nadat ze de daken en trottoirs van Montreal, New York of Chicago hebben gekoloniseerd, hebben de stadsmoestuinen en gemeenschappelijke tuinen nu ook Europa veroverd. Beplante daken, gemeenschappelijke tuinen, aanpassing van braakland, overal schieten de initiatieven uit de grond. In Ile-de-France overschrijdt de oppervlakte van verenigingstuinen al die van de traditionele landbouwgrond, met in het bijzonder 132 wijngaarden, waarvan 10 in de hoofdstad. In de Parijse binnenstad tellen we eveneens 110 boomgaarden, geplant op schoolpleinen. Tussen nu en 2020 wil de Franse hoofdstad 100 hectare aan daken, muren en gevels begroeid met planten verwelkomen. Terwijl in Marseille al zo'n dertig hectare, van nu af aan uitgekozen voor landbouw, door de stad zijn teruggenomen.

Uw tuin beplanten en eruit eten

De snelle ontwikkeling van verenigingstuinen, begroeide daken en stadsmoestuinen vloeit voort uit de bewustwording van het belang van veranderen en aannemen van duurzaam gedrag. Het respect voor het milieu verankert zich elk jaar dieper in het bewustzijn en de gewoonten van de bevolkingen, die zich in steeds grotere getale richten naar "goed eten". En omdat het nooit beter is dan als u het zelf serveert, waarom zou u dan niet lokaal produceren door een stukje grond met uw buren in te richten daarvoor?

Wanneer de sterrenkoks ermee beginnen

Niets is bestand tegen deze vloedgolf... De grootste chef-koks moeten eraan geloven. In navolging van de gerenommeerde Alain Passard, zijn er velen die tegenwoordig hun moestuin onderhouden. Een paar bakken op een balkon of een terras, of een echte tuin, de grote keukens die niet hun lapje grond bebouwen zijn zeldzaam. We leren opnieuw over het ritme van de seizoenen en we ontdekken de smaak van vergeten groenten en vruchten van vroeger weer. Resultaat: kaarten die nog altijd even geraffineerd en inventief zijn, maar meer vernieuwend en dichtbij de streek. Het is tegenwoordig dus mogelijk om op het terras (of binnen) te genieten van menu's waarvan de ingrediënten zijn die ochtend nog zijn geplukt, net naast de plek waar u zit. Frisser, onmogelijk!

Bij Accorhotels nemen ook de chef-koks de "groene houding" aan

De restaurants van AccorHotels ontsnappen niet aan deze trend! Californische natuur en inspiratie gaan samen onder de leiding van chef-kok Andrew Wigger, voor een lunch op het terras in het FRAME van het Pullman Paris Tour Eiffel. Zelfde karakter in het N Restaurant, Novotel Milano Linate Aeroporto met een evenwichtige keuken om in de zon van te genieten op het terras in Milaan. En waarom zou u zich in een geheel oosterse stijl niet laten verleiden tot het vegetarische menu van het restaurant Lok Wah Hin van het Novotel Siam Square in Bangkok?

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen